|
|
|
|
|
Dette er min kafferister. Det er en "Gene Cafe" & vel nok den bedste til hjemmebrug da man kan regulerer temp. under Processen.
Tromlen til kafferisteren.
Min kaffekværn som er en "Cuisinart".
Her er så min store kærlighed en Jura Impressa Z7.
Her er så min store kærlighed en Jura Impressa Z7.
Dette er Swissgold filter som man sætter i den alm. filtertragt i stedet for papir filter, som tager alt for meget af smagen/olien fra kaffen. Det koster ca. 250,-kr, & kaffeoplevelsen er en helt anden, der skal nemlig ikke så meget til, at lave en god kop kaffe.
Dette er Swissgold filter som man sætter i den alm. filtertragt i stedet for papir filter, som tager alt for meget af smagen/olien fra kaffen. Det koster ca. 250,-kr, & kaffeoplevelsen er en helt anden, der skal nemlig ikke så meget til, at lave en god kop kaffe.
Sådan ser uristet/grønne kaffebønner ud.
Sådan ser uristet/grønne kaffebønner ud.
Sådan ser uristet/grønne kaffebønner ud.
Helt frisk ristet kaffebønner det er en udsøgt fornøjelse at drikke noget sådan.
Helt frisk ristet kaffebønner det er en udsøgt fornøjelse at drikke noget sådan.
Frisk ristet, frisk kværnet, frisk brygget kaffe med masser af crema, se det er GODT.
Sådan ser det ud når jeg får kaffe hjem. Denne gang blev det til 13 kg.
På denne side vil det være Lars erfaringer i kafferistning/brygning mm.
Igennem de sidste par år er min interesse for kaffe vokset støt.
Det er en verden som er meget stor og til tider en "jungle" af gode råd mm. Jeg er af den mening, at man bliver nødt til, at finde ud af hvad det er for en kaffesmag man er "til" & så lede efter den.
Man skal ha´fundet ud af hvilken kaffemaskine man ér til om den skal være en alm. kaffemaskine eller en fuldautomatisk espressomaskine eller en manuel/halv automatisk osv. Man skal også finde ud af hvor meget man vil bruge af tid & penge på denne hobby/livsstil.
Mht. tid, så må man finde ud af om man vil riste sin kaffe selv & om man vil kværne/male sin kaffe selv.
Det, at riste/brænde sin kaffe selv giver en rigtig stor fordel hvis man som jeg er kræsen. Jeg har haft svært ved, at finde en kaffe med den ristning, som jeg kan lide og som så samtidig er kværnet/malet i den fin/grovhed som jeg vil have.
Et råd som jeg gerne vil dele med jer der læser dette er: Når man køber kaffe er det en rigtig god "tommelfinger regel", at købe "Single Estates" kaffe. Dvs., at kaffen kommer fra én kaffebonde/farm og ér ikke en kaffe som er blandet fra flere plantager.
Endnu et råd når der skal købes kaffe hjem, det gælder både rå/ristet/malet/umalet kaffe. Så er følgende hjemmeside et godt sted, at handle: http://kaffe-agenterne.dk/
Under denne tekst har jeg sat lidt billeder ind af de maskiner jeg bruger. Hvis du lader musen stå over et billede er der en lille tekst der kommer frem.
Dette er min kafferister. Det er en "Gene Cafe" & vel nok den bedste til hjemmebrug da man kan regulerer temp. under Processen.
Tromlen til kafferisteren.
Min kaffekværn som er en "Cuisinart".
Her er så min store kærlighed en Jura Impressa Z7.
Her er så min store kærlighed en Jura Impressa Z7.
Dette er Swissgold filter som man sætter i den alm. filtertragt i stedet for papir filter, som tager alt for meget af smagen/olien fra kaffen. Det koster ca. 250,-kr, & kaffeoplevelsen er en helt anden, der skal nemlig ikke så meget til, at lave en god kop kaffe.
Dette er Swissgold filter som man sætter i den alm. filtertragt i stedet for papir filter, som tager alt for meget af smagen/olien fra kaffen. Det koster ca. 250,-kr, & kaffeoplevelsen er en helt anden, der skal nemlig ikke så meget til, at lave en god kop kaffe.
Sådan ser uristet/grønne kaffebønner ud.
Sådan ser uristet/grønne kaffebønner ud.
Sådan ser uristet/grønne kaffebønner ud.
Helt frisk ristet kaffebønner det er en udsøgt fornøjelse at drikke noget sådan.
Helt frisk ristet kaffebønner det er en udsøgt fornøjelse at drikke noget sådan.
Frisk ristet, frisk kværnet, frisk brygget kaffe med masser af crema, se det er GODT.
Sådan ser det ud når jeg får kaffe hjem. Denne gang blev det til 13 kg.
Mere infoKan li'
| |
|